Roger Moore

TV2:n Yhdenillan Pysäkissä 23.10.1993 Roger Moore kertoi, että uutta PYHIMYS-elokuvaa on suunniteltu jo pidempään. Käsikirjoittaja ja idea vain ovat puuttuneet. Hankkeesta on nyt tulossa totta ja filmin pitäisi valmistua tänä vuonna.
Moore antoi ymmärtää, että hän olisi mielellään esittänyt Simon Templaria, joka olisi yllättäen saanut kuulla omaavansa pojan. Asiasta oli kuulemma ollut aikanaan juttua Leslie Charterisin kanssa...
Tässä Pyhimys-lehdessä on paljon juttua, joka ei mitenkään liity Volvoon ja muutenkin haiskahtaa kulttuurille. Uuden Pyhimys-elokuvan takia on kuitenkin hyvä muistella menneitä ja sitäkautta arvailla tulevia.
Suomen Volvo 1800-kerhon "tarkoituksena on ylläpitää ja säilyttää Suomessa olevaa Volvo 1800-tyyppisten henkilöautojen kantaa ja edistää harrastusta kyseisen automallin ympärillä jäsentensä keskuudessa".
P1800 esiintyi 118:ssa TV-sarjan jaksossa ja 2:ssa elokuvassa. Näin autosta tuli "Pyhimys" - Legenda ja Elämää Suurempi.
Ei ehkä ainoan, mutta sen oikean Pyhimyksen nimikirjoitus. Harri Helinin kokoelmista.
Muistan 60-luvun alun TV-tarjonnan Suomessa: joka toinen ilta Pokelan perhe soitti kannelta ja joka toinen Malmstenin perhe lauloi. Pyhimys eli Simon Templarin seikkailut olivat TAPAUS, joka kokosi perheen teeveen ääreen hiljentymään.
Ilman tätä kulttuuritaustaa P1800 on vain auto, tosin kaunis sellainen. Kymmenien TV-kanavien ja satojen vuosittaisten sarjojen alati vaihtuvat ajopelit ja sankarit eivät jää historiaan.
Ehdotankin nyt tapaamisten yhteyteen myös kulttuuria. Kerholla voisi myös olla kulttuurijaosto, johon ainakin Anne Heikkonen ja Leena Kivilahti ovat ilmoittaneet kiinnostuksensa.
Kerholla pitäisi olla kirjasto ja kirjastonhoitaja, jolta kerholaiset voisivat lainata opuksia edestakaisia postikuluja vastaan. Kirjastosta pitäisi korjauskäsikirjan ja varaosaluettelon lisäksi löytyä Pyhimys-kamaa. Sen kautta P1800:n merkitys selviää tulevillekin sukupolville.


Harri Helin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Harri Helin